Zablokowany kluczyk w stacyjce

Polubisz nawet polską drogę

Zablokowany kluczyk w stacyjce

Postprzez akk0 » Nie Sty 17, 2010 11:33 am

Witam wszystkich użytkowników, jestem tu nowym userem więc proszę o wyrozumiałość. Otóż problem tkwi w stacyjce i kluczyki, który w nim siedzi i nie chce za cholerę wyjść.. Dziś w nocy jechałem jakieś 20km od domu, gdy odpaliłem wszystko było ok, gdy dojechałem do mojego miejsca docelowego stałem jakieś 30-45 minut w miejscu i miałem włączoną klimę aby było ciepło, gdy chciałem wyłączyć silnik nie mogłem kluczyka cofnąć tzn. przekręcić, ani wyjąć, po prostu się zakleszczył, więc silnik pracował cały czas jeszcze dobre 30 minut z klimą, następnie wracałem do domu, na szczęście nie było sytuacji że wyłączyłem i nie mogłem włączyć, przyjechałem do domu gdy poruszałem kluczykiem minimalnie klima i nawiewy raz działały - raz nie. Były to minimalne ruchy, gdyż kluczyk siedział nieugięty w swoim miejscu. Pojechałem do garażu, wyłączyłem go na biegu i tak zostawiłem, tzn. jeszcze oczywiście odłączyłem klamry w akumulatorze aby na noc był całkowicie wyłączony bez zapłonu. Próbowałem różnych możliwości, ruszałem kierownicą w lewo i w prawo ale nic, różne kombinacje, z włączonym biegiem, klimą, itd, w internecie niewiele o tym piszę(żadnych konkretnych wskazówek), dlatego proszę Was o poradę, liczę na szybką odpowiedz, bo nie powiem że zależy mi na szybkiej naprawie. Dziękuje za wszelaką pomoc i pozdrawiam.
akk0
Nowy
Nowy

Dołączenie: Nie Sty 17, 2010 11:23 am

Powróć do Citroen

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość