PROBLEM ZE SKRZYNIA BIEGOW;/

Polubisz nawet polską drogę

PROBLEM ZE SKRZYNIA BIEGOW;/

Postprzez kamixd » Wto Sty 05, 2010 6:10 pm

A wiec jestem tu pierwszy raz wiec prosze o wyrozumialosc nie znam sie zbyt na samochodach i moje niektore pytania moga byc dziwne;) Zaczne od tego, ze ostatnio jadac moim citroenem xsara (2001 hdi w razie gdyby to by bylo istotne) zapadl mi sie pedal sprzegla...wiec odrazu oddalam auto do mechanika,ktory stwierdzil ze pewnie poszla linka i podporka pod pedalem,po wymienieniu podporki z tego co zrozumialam zalozyl stara linke i biegi wogole nie wchodzily wiec stwierdzil ze linka tez jest do wymiany, probowal zamontowac nieoryginalne linki ale wkoncu zakupilam oryginalna za 250 zl , ktora wymienil. Samochodu nie odbieralam osobiscie-niestety... i pan mechanik stwierdzil ze biegi nadal ciezko wchodza bo linka jest nowa i pewnie sama sie ureguluje...fajnie by bylo- tyle ze biegi wchodzily nastepnego dnia jak na loterii,wsteczny wcale...dzis biegi chodza bez zarzutu-ale na sucho- po zapaleniu silnika nie wskakuje zaden... jestem umowiona z tym facetem-tym razem stwierdzil ze musi byc wyrobione sloneczko tzn docisk i nie daje rady z nowa linka wiec chcialam spytac co o tym sadzicie mili panowie no i moze panie bo wymiana sloneczka wiaze sie z kupnem calego kompletu do sprzgla itd a to znow spore koszty;/ hmmm i chcialam jeszcze spytac czy wg. was wymiana linki byla konieczna skoro wtedy i teraz jest tak jak bylo czyli nie wchodza biegi...jak to sprawdzil? zreszta po zalozeniu nowej podporki pedal od sprzegla nie wchodzi do konca i jest nie napiety tzn z lekkoscia mozna go wcisnac i nic... :roll:
kamixd
Nowy
Nowy

Dołączenie: Wto Sty 05, 2010 5:59 pm

Re: PROBLEM ZE SKRZYNIA BIEGOW;/

Postprzez Zientas » Śro Sty 06, 2010 11:19 am

Przede wszystkim zmienić mechanika radzę.
Jeśli pedał sprzęgła się zapadł to może być uszkodzona pompa od sprzęgła, lub samo sprzęgło, lub samoregulator na lince.

Naprawdę trudno coś na odległość doradzać. Proponuję zmienić mechanika, lub chociaż zaczerpnąć opinii u innego.

Pozdrawiam.
Grand Voyager `99 LX 3.3 V6 + LPG, Durango SLT Plus AWD 4.7 V8 `03
Awatar użytkownika
Zientas
Site Admin
Site Admin

Dołączenie: Wto Paź 04, 2005 6:54 pm
Miejscowość: Poznań / Komorniki

Re: PROBLEM ZE SKRZYNIA BIEGOW;/

Postprzez kamixd » Czw Sty 07, 2010 5:09 pm

Okazalo sie ze nawalila lapa sprzegla i ten regulator juz jest ok...szkoda tylko ze wydalam na linke;/ dzieki za odp:)
kamixd
Nowy
Nowy

Dołączenie: Wto Sty 05, 2010 5:59 pm

Powróć do Citroen

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość