A wiec jestem tu pierwszy raz wiec prosze o wyrozumialosc nie znam sie zbyt na samochodach i moje niektore pytania moga byc dziwne;) Zaczne od tego, ze ostatnio jadac moim citroenem xsara (2001 hdi w razie gdyby to by bylo istotne) zapadl mi sie pedal sprzegla...wiec odrazu oddalam auto do mechanika,ktory stwierdzil ze pewnie poszla linka i podporka pod pedalem,po wymienieniu podporki z tego co zrozumialam zalozyl stara linke i biegi wogole nie wchodzily wiec stwierdzil ze linka tez jest do wymiany, probowal zamontowac nieoryginalne linki ale wkoncu zakupilam oryginalna za 250 zl , ktora wymienil. Samochodu nie odbieralam osobiscie-niestety... i pan mechanik stwierdzil ze biegi nadal ciezko wchodza bo linka jest nowa i pewnie sama sie ureguluje...fajnie by bylo- tyle ze biegi wchodzily nastepnego dnia jak na loterii,wsteczny wcale...dzis biegi chodza bez zarzutu-ale na sucho- po zapaleniu silnika nie wskakuje zaden... jestem umowiona z tym facetem-tym razem stwierdzil ze musi byc wyrobione sloneczko tzn docisk i nie daje rady z nowa linka wiec chcialam spytac co o tym sadzicie mili panowie no i moze panie bo wymiana sloneczka wiaze sie z kupnem calego kompletu do sprzgla itd a to znow spore koszty;/ hmmm i chcialam jeszcze spytac czy wg. was wymiana linki byla konieczna skoro wtedy i teraz jest tak jak bylo czyli nie wchodza biegi...jak to sprawdzil? zreszta po zalozeniu nowej podporki pedal od sprzegla nie wchodzi do konca i jest nie napiety tzn z lekkoscia mozna go wcisnac i nic...